Мащабна акция на ГДБОП се проведе в сряда вечер в три

...
Мащабна акция на ГДБОП се проведе в сряда вечер в три
Коментари Харесай

Акция на ГДБОП за магистрала Хемус започна с 10 арестувани

Мащабна акция на ГДБОП се проведе в сряда вечер в три области в страната. Акцията бе обвързвана със строителството на автомагистрала " Хемус " и по неофициална информация има 10 задържани. От службата са проверили офиси на компании, които са взели присъединяване в градежа на автомагистралата. Извършени са обиски на разнообразни места в страната.

Преди седмица МВР и Национална агенция за приходите направиха обиски и иззеха документи в държавната компания " Автомагистрали " и организация " Пътна инфраструктура ". Министерство на вътрешните работи инспектира автомагистрала " Хемус " с дрон, търсейки техниката и строителните материали за построяването на магистралата. Инспекцията започна от лотове 4 и 5, само че обхвана цялото трасе. 

Строителният министър Виолета Комитова съобщи, че от лот 4 до лот 9 няма издадени разрешителни за градеж. Не са почнали отчуждителни процедури по цялото трасе. Независимо от това към компаниите изпълнителки са преведени предплатено големи суми, като става дума за близо 200 млн. лв..

Вътрешният министър Бойко Рашков посочи, че управляващите не знаят кои са фирмите, които са се заело със градежа на секторите от „ Хемус ” и са получили предплатени заплащания. Данните, с които полицията разполага, сочат, че са основани десетки документи с погрешно наличие. Според Рашков за първи път в историята на България има строителен обект, за който не се знае кой е виновен. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР